VISIT ROMANIA

duminică, 19 iulie 2015

Elitele tenisului mondial, la BRD Bucharest Open 2015

Dintodeauna, fotbalul primeaza in randul sporturilor mondiale, ingropand in cenusa vremii arsenalul de probe ale olimpiadelor sportive. Sectorul de prim interes pentru publicul international elimina din prim-planul actual zeci de sporturi cu traditie intre popoarele europene si nu numai, astfel ca fotbalul devine o exclusivitate in privinta abordarii cu mult avant a subiectelor sportive de catre televiziunile ce difuzeaza emisiuni specifice. 80 % din grila de programe cuprinde transmisiuni directe ale meciurilor de fotbal sau emisiuni si jurnale de stiri care isi concentreaza calupul de informatii si reportaje strict pe sectiunea aceasta.

Tenisul, spre exmplu, un sport demult uitat, sufocat de garzile de microbisti, cu dicultate razbeste in a-si mai sustine cauza, prin turneele cu renume, care inca mai aduna zeci si sute de mii de fani in tribunele arenelor, precum cel de la Wimbledon, cu aproape doua secole de existenta la purtator, si sute de recorduri inregistrate pe iarba londoneza. Turneu catadicsit ca un congres international al elitelor tenisului mondial.

Zilele acestea, arenele B.N.R. din Capitala au gazduit cea de-a doua editie a turneului BRD Bucharest Open, desfasurat in perioada 11-19 iulie. Aici au luat startul nu mai putin de 7 jucatoare romance, care au disputat sambata si duminica, in calificari, un loc pe tabloul principal de simplu al turneului WTA. Monica Niculescu, Ana Bogdan, Patricia Maria Tig, Andreea Mitu, Sorana Cirstea si Alexandra Dulgheru sunt cele care au jucat in prima mansa in urma unor meciuri castigate anterior, altele fiind calificate direct sau in posesia unui wildcard. Cadrul spectaculos al primelor intalniri de pe terenurile 1,2,3 sau central, a fost completat de prezenta Sarei Errani, principala favorita a turneului, sau Roberta Vinci (2), eliminata ulterior in optimi. Terminalul torid al acestei saptamani a fost asaltat de forta de convingere a jucatoarelor, care au punctat decisiv in momente cheie ale partidei, surmontand supliciul arsitei care incingea zgura si nervii acestora, oferind miilor de spectatori prezenti in tribune un recital de mare clasa al loviturilor de forehand si backhand care izbeau tusele de plastic intr-un ritm trohaic. Arena Centrala, cu o capacitate totala de 4.800 de locuri, a mustit de oameni la meciurile romancelor din sferturile de finala si din semifinale, unde Monica Niculescu s-a calificat, dispunand in etapa anterioara de Andreea Mitu. Demonstratiile de tehnica, raliurile de 20 de lovituri incheiate cu o scurta formidabila care a blocat traseul mingii, stavilind-o la marginea fileului, au adus publicul in delir, rabufnind in ropote de aplauze inca de la penultima racheta, crezand ca nimic nu mai era de facut, dar adversara lovea atunci decisiv, uimind. Asteptarile organizatorilor fusesera complinite. Finala dintre Sara Errani si Anna Karolina Schmiedlova (SLK), insa, a propulsat-o pe aceasta din urma, desi sleita de puteri, pe podiumul turneului, la capatul unui meci de 2 ore si jumatate, plin de faze fabuloase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu