VISIT ROMANIA

joi, 25 septembrie 2014

Rezolutia IT - beneficiile achizitionarii unei tablete

Probabil ca nu ar mai trebui sa ne impresioneze ritmul alert in care a evoluat lumea din punct de vedere cibernetic. Putem afirma, retinand o oarecare doza de stoicism, ca ne-am civilizat. Si ne-am sustine opinia linistiti daca nu ar interveni oarecare ratiuni de ordin social, economic si chiar cultural, care ne determina involuntar sa respingem aceasta clasificare, aceasta eticheta acordata vremurilor actuale. Tocmai de aceea tin sa subliniez ca doar prin prisma tehnicilor si sistemelor I-Tech lumea a depasit niste etape succesive, ajungand la un nivel superior. Fapt pentru care am ajuns astazi sa ne folosim de felurite gadget-uri pentru aproape tot ce avem nevoie. Utilitatea unor astfel de tehnologii performante "stocate" pe diverse dispozitive avansate, este foarte mare la mai bine de un deceniu de la intrarea in anul deschizator de drumuri pentru acest promitator secol XXI.

Ceea ce pana acum 20 de ani chiar parea un moft, era mai mult o dorinta, fiindca oamenii acelor vremuri nu se puteau gandi la ele ca la o necesitate, acum este un fapt pentru toata lumea, este o realitate pentru intreaga populatie consumatoare de internet si nu numai, astfel ca a devenit o banalitate. Oamenii nu le mai privesc ca pe o noutate, si o posibilitate doar a lumii mediatice, ci ca pe o parte finita a vietii, a traiului zilnic. Deja putem spune ca folosirea internetului si a aplicatiilor s-a transformat intr-un drog. Consumul lor da dependenta si printre cei mai constienti, prudenti si cumpatati utilizatori. Iar nevoia acuta de aceste produse ne fac sa golim rafturile magazinelor in cautarea acelora care ne pot asigura un trai mai linistit, mai sigur, mai distractiv.

Tableta este obiectivul principal al acestor discutii, ea ajungand sa inlocuiasca cele mai multe obiecte si aparate de uz, de care ne folosim zilnic. Avem trebuinta de ea pana si la lecturarea unei carti pe care, acum, o putem face online sau prin diferite aplicatii speciale. Performanta unui asemenea gadget poate depasi orice bariere ale imaginatiei in zilele noastre. Pornind de la preturi foarte accesibile oricarui buzunar, poate incanta privirile si mintile oricarui internaut prin capacitatile sale. Tableta Samsung Galaxy Tab 4 impresioneaza prin ecranul plat de 7" si prin o rezolutie ce poate face calitatea materialelor foto si video impecabila. Si toate acestea pentru a va bucura de poze si filmulete fascinante si imbatatoare prin imaginile clare, care iti ofera senzatia unei teleportari fizice in acel mediu. Un spatiu intern de stocare de 8 GB va invita sa va bucurati de posibilitatea accesarii imediate a unor documente importante ce ocupa o memorie mare, fara a fi necesare utilizarea altor mijloace de stocare. Puteti beneficia, in acelasi timp, de o tehnologie 3G si 4G care va permite sa comunicati cu prietenii in timp real si sa le trimiteti diferite ilustratii cu voi, pentru a le arata cat de bine va simtiti in "vacanta". Si asa nu va simtiti legati permanent de existenta unei retele WiFi. Prezenta unui sistem de boxe stereo va proiecteaza in lumea muzicii, urmarind, totodata, suspansul, actiunea, aventura, simtind fiecare emotie generata de mari creatii cinematografice pe care acum le puteti vedea pe tableta cu un plus de substanta, cu un plus de culoare muzicala.

Confortul oferit de tablete ne face sa ne gandim ca, intr-adevar, greutatile vietii pot fi suportate mai usor cu ajutorul lor. Cu ele putem visa mai mult, ne putem cultiva, si putem muncii cu folos si placere. Fiindca sa nu uitam ca acestea alaturi de altele au facut posibil lucrul de acasa. Un singur sfat: sa-l utilizam rational, cu cap!

P.S. Un articol publicat in scopul BlogAwards!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu