VISIT ROMANIA

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Imaginea globala a preistoriei si a modernismului. Gandul terifiant din mintea femeilor

Cu mii de ani in urma, omul era in incapacitatea mentala sau fizica de a patrunde cu imaginatia catre o asemenea inovatie. Toti erau preocupati de dezvoltarea industriei, metalurgiei si agriculturii, mai bine spus. Niciunul dintre oamenii acelor vremuri nu ar fi razbit cu gandul mai departe de un act revolutionar magistral pentru acea vreme, descoperirea rotii. Nici macar in urma cu doar cateva secole nu se putea pune problema unei asemenea descoperiri.

Inexistenta epilarii ar putea, in timpurile actuale, zbuciuma puternic cursul vietii femeilor. Nu o sa intru in detalii si filozofii de viata pentru ca mi-este dificil sa ma transpun aparent accidental in pielea acestora. Femeia este o fiinta complicata ce ascunde multe cai si dedesubturi necunoscute, incurcate, intunecate. E un labirint plin de idei, semnificatii, notiuni si sentimente adeseori contradictorii care ravasesc indubitabil, fara un scop predefinit, aceasta fiinta sublima. Ar putea parea ca aduc o ofranda ori ca sunt prea critic la adresa lor, insa scopul meu nu este altul decat de a incerca sa inteleg pe deplin dorintele, idealurile, emotiile, aspitatiile, faptele si nostalgiile contrastante ale acesteia pentru a putea sa intru cat mai bine in personajul definit de acest caracter schimbator si sa izbutesc astfel in a aborda subiectul ce urmeaza. De aici si jocurile de cuvinte.

Cand am inceput sa scriu m-am gandit cu ce fel de nuanta si substanta sa umplu eu cele 350 de cuvinte, si abia acum constat ca acea impresie ori constatare nu a fost intamplatoare, dar din alte motive decat cel clasic. Nu eram convins, si nici acum nu sunt, daca ar fi mai cuvenit sa dau scrierilor mele o nota de umor sau de tragic. In cazul in care as alege tragicul ca stare emotionala, ca atmosfera indusa de abordarea acestei teme, cu siguranta, in mod cert, as prezenta chestiunea din ipostaza femeii. Iar daca as aborda-o cu umor, mai mult ca sigur, as face-o din postura barbatului. Inca nu ati observat care este subiectul acestei discutii? Pai, este evident. Tocmai ce am pomenit-o: "daca n-ar fi existat epilarea".

O prima parere ar fi... Daca si numai daca (ironizand o expresie matematica), dar numai in cazul in care ar fi fost posibil, iar eu nu cred, ar fi fost groaznic. Sa admitem ca n-ar fi existat, insa atunci ce prestanta si feminitate ar mai fi avut o doamna. Apar frecvent si cazurile de dereglari tiroidiene care determina aparitia excesiva de par pe maini si in diferite alte zone, ceea ce nu ar trebui sa fie intalnit la femei. Ei, si asa, apare nevoia unui aparat de epilat. Cum metodele vechi, traditionale, de epilare cu ceara sunt dureroase si necesita mult timp, as recomanda epilatorul definitiv silk'n flash&go, care foloseste o tehnologie noua pentru a indeparta orice dovada contrara a feminitatii. In zilele noastre, caracterul suav, sensual, sau chiar candid al unei femei este evidentiat printr-o piele fina si atragatoare, stralucitoare, care sa reflecte lumina soarelui direct in ochii barbatilor. Aceasta, in mod sigur, ar fi parerea personala si generala a intruchiparii frumusetii feminine.

O alta parere ar fi, fara doar si poate, aceea conform careia... Dintodeauna se cunoaste ca provenienta omului si-ar avea radacinile, originile in maimuta. De atunci am evoluat progresiv. Probabil v-ati imagina cum ar arata un astfel de animal nastrusnic epilat. Da...ar fi o imagine cam urata. Ei bine, aceasta este caracteristica, insusirea lui, nu il putem priva de blana sa. Dar, presupunand ca el este asa cum a decis providenta, daca l-am proiecta ad-hoc in peisajul cotidian am sesiza ca este eminamente strain de calitatea rasei umane. Este adevarat ca intre timp i-a mai cazut ceva par, acest aspect este incontestabil. El a ramas doar prin zonele prin care mai e nevoie de el. Insa se cunoaste ca firul de par este poama rea, sugubeata, si se transloca uneori, sau mai apare pe unde nu e neaparat necesar, vital sa stim ca el exista. Nu este nici o problema care sa poata fi ignorata de doamne si domnisoare. Fiindca nu se cade. Ce folos sa revenim la stadiul de cimpanzeu. Am mai trecut prin el si nu ne-ar surade. Plus ca nu avem nevoie de un regres al fiintei umane, desi la unii este indiscutabila manifestarea unor caractere de primata, dar aici intram in alte problematici.



Carevasazica, este un subiect in privinta caruia femeile sa poata purta o discutie sobra, serioasa, caci tema este scandaloasa, iar noi, l-am trata cu umor, caci nu se poate altfel.


P.S. Articolul a fost publicat in cadrul competitiei SuperBlog 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu