VISIT ROMANIA

luni, 13 octombrie 2014

Maker-ul creativ de "sandvici profile-uri"

Ramane, poate, un semn de intrebare relevanta afirmatiei inscrise ca titulatura remarcabila si definitorie a acestui concept. Zilnic cream file de profil in memorii, in ganduri, pe caiet sau prin cuvinte, si de fiecare data impostam in look-ul nostru, in infatisarea noastra o anumita semnificatie. Intodeauna ne construim destinul si viitorul dupa propriile noastre criterii. Ne realizam autoportrete dupa bunul plac artistic si stilistic pentru a deslusii emotii, trairii, caractere, sensibilitati, dorinte si idealuri in tabloul comun al societatii omenesti. Pentru a ne distanta net de acestia. Toate, pentru a ne asigura pecetea fiintei noastre in urma viitorului, pentru a sesiza un punct concret in neantul de personalitati si personaje ale realitatii cotidiene. Cu siguranta, toti reprezentam ceva, toti vrem sa aratam ceva prin diferite mijloace, ideea esentiala si categorica, in speta, este daca reusim sa ne facem intelesi in maniera in care noi dorim prin ceea ce exprimam ca un tot unitar. Oamenii ne vor asocia frecvent cu un gand, o imagine, o melodie, ca elemente reprezentative ale spiritului nostru.

Comentariul anterior - ca o scurta paranteza introductiva la subiectul pe care vreau sa-l dezbat in fapt. Ca sa vad si eu in ce paradoxuri ma arunc, ca sa vad pe ce meleaguri straine ma va purta imaginatia, va voi prezenta cateva sandviciuri ca un simplu produs al inchipuirilor mele. In functie de cum veti aprecia, as dori sa va ofer spre delectarea vizuala si a papilelor gustative, un sandvici al celui modest, cumpatat si timid. Dar trebuie sa urmariti atent si cu bagare de seama asupra tipologiilor prezentate de acestea.

Primul pas, primul strat, desigur, crema de branza cu verdeata, ceva revitalizant, cu o savoare, de altfel, de neinduplecat, insa un detaliu banal. Apoi gustul aflat anterior se potenteaza, se accentueaza cu un oarecare numar de felii de branza de oaie care exprima saracia si rigiditatea in privinta daruirii. Si ca broderia de gusturi si simturi sa fie completa, pentru a mai echilibra talantii amintiti mai inainte, venim deasupra cu un pavaj consistent de rosii, care, desi constituie o parte ieftina a creatiei, reprezinta aparenta pe care cel modest doreste sa o lase oamenilor din anturajul sau de teama de a nu fi perceput cum el nu si-ar dori.

De asemenea, va ofer spre aprecierea culinara si stilistica un sandvici al omului perturbat de trairile sufletesti, frustrat. In prima instanta, pe o bagheta taiata la dimensiuni rezonabile consumarii, si golita de miez, se aplica o umplutura formata din urmatoarele ingrediente... crema de branza natur delaco (stresul pastrarii aparentelor in ciuda adevaratei stari spirituale), compusa intr-un amestec omogen cu crema de branza cu usturoi (picanteria, replicile acide care ii trec prin minte in diverse imprejurari, dar pe care incearca sa si le reprime), se condimenteaza mai pe urma cu o gutuie taiata cubulete (dulcegarii aparente, exprimate in fata unei nevoi in diverse contexte, dar in profunzime amara, seaca, sugereaza un dezgust fata de situatia sau persoana respectiva) si, nu in cele din urma, pentru a insotii savoarea incontestabila, se adauga castraveti taiati marunt (prospetimea de care trebuie sa dai dovada mereu). Dupa realizarea umpluturii, aceasta se pune in bagheta. Ca semnificatii mai atent analizate, v-as putea dezvalui urmatoarele. Acest sandvici face referire la caracterul care abunda de ecouri stresante venite din toate partile, si, la un moment dat, cand "musti" mai cu "patos" din el, da pe dinafara, se destreseaza. E situatia care se pliaza manusa, as zice, pe starile suferite de un angajat umil care suporta presiuni din partea sefului.

O a treia creatie gastronomica de mare amploare si cu un posibil rasunet in bucataria moderna este sandviciul profesorului de sport. Pentru conturare avem nevoie de doua felii de paine graham, bogata in nutrienti alimentari, apoi se unge consistent cu crema de branza natur delaco (naturaletea, usurinta in miscari), apoi o felie de jambon bogata in proteine ce ajuta la realizarea completului de energie. Urmeaza, spre incantarea tuturor adolescentilor si copiilor, spanacul - reintinerirea articulatiilor si mentinerea spiritului tanar - si, bineinteles, oul fiert, usor zemos, pentru pastrarea conditiei fizice.


Si, iata, un ultim sandvici, si anume, sandviciul zodiei in care ma aflu, sagetatorului. Acesta trebuie sa mentionez ca este absolut necesar sa contina valorile si principiile de etica ale personajului in cauza. Recurgem la o stratagema sigura, crema de branza cu verdeata (gandirea si judecata mereu tanara, vie si revigoranta a acestuia, mereu optimista, increzatoare, dar pe departe naiva), menta (fiindca, de ce nu, cel aflat in aceasta zodie iubeste aventura si senzatiile extreme, iar acest stimul pentru un "refresh" activ sugereaza actiuni libertine si dorinta, necesitatea a ceva nou, putand veni adeseori de pe cele mai inalte culmi montane). In urma unor cugetari nu foarte indelungi, slefuim si pavam acest spirit generos cu o bucata de cascaval ca simbol al cinstei si onestitatii, sentiment oferit in farfurie de puritatea absoluta a laptelui, materie prima venita de la o vietuitoare pasnica si senina.

Cred ca as conchide prin a spune ca retetele exemplificate intr-o oarecare maniera aici pot reprezenta idealurile si caracterele general intalnite in lume, in realitate. Un simt pentru gust si pentru minte. Telurile si personalitatile din farfurie capata astfel o alta nuanta.


P.S. Articol publicat in cadrul competitiei SuperBlog 2014!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu