VISIT ROMANIA

luni, 17 noiembrie 2014

Avantajele folosirii unei tehnologii IPL

Am convingerea certa ca toata lumea cunoaste semnificatia, utilitatea si efectele epilarii. Cred ca este necesara remarca, de altfel, circumspecta si bazata pe realitatea faptelor, in privinta posturii nesatisfacatoare si relativ dificile de a dezbate un subiect care mai degraba concorda cu necesitatile femeilor. Tocmai din pricina acestui fapt, ma voi rezuma la anumite situatii prezentate ca fiind exceptii de la regula, si voi incerca sa analizez subiectul, in masura in care se poate, alaturi de voi. Totodata, nu ma voi distanta de anumite aprecieri pe care le consider de natura sa insufleteasca publicul cititor, astfel ca voi recurge, ca si pana acum, la o abordare cu oarece influente umoristice, fiindca acesta mi-e caracterul discursului epic, publicistic, poate.

Insa as incepe prin a va prezenta avantajele, beneficiile si argumentele ce stau marturie acestora, si anume, ale unei epilari definitive folosind revolutionara tehnologie IPL. Aceasta se bazeaza pe impulsul luminos transmis in baza teoriei fototermolizei selective, proces prin care energia consumabila optica a acestuia opreste cresterea firului de par. Cu alte cuvinte, sistemul dupa care functioneaza este acela de absorbtie a luminii de catre pigmentul din radacina firelor de par, si anume, melanina, aceasta generand practic caldura absorbita de tesut, avand ca efect stoparea cresterii parului. Desi nu pare cel mai generos mecanism din perspectiva modelului dupa care actioneaza si factorilor determinanti, trebuie sa stiti ca pielea nu resimte caldura creata datorita dotarii aparatului cu un sistem de racire incorporat. Principalele si cele mai relevante argumente capabile sa sustina teoria inaintata, se regasesc in insusi prezentarea tehnologiei folosite de multe dintre aparatele de epilare moderne, de uz personal, printre care se numara si aparatul Silk'n SensEpil.

In primul rand, pentru cei aflati oarecum intr-o escapada debusolanta a viselor, modelul pe baza caruia functioneaza o cifra semnificativa de aparate specializate in indeplinirea acestor functii este energia luminoasa, asa cum am precizat si mai devreme. Aceasta este benefica datorita efectelor satisfacatoare si mecanismului nedureros, delicat cu suprafata pielii, descriind cel mai bine rafinamentul, finetea si utilitatea sa incontestabila. De asemenea, din moment ce aceasta tehnologie este specifica produselor folosite acasa, este mai avantajoasa decat o vizita la un salon cosmetic, de cele mai multe ori, aceasta devenind un inconvenient, intr-adevar, dupa cum prea bine este cunoscut, din pricina unor considerente financiare ori dorinta de a te afla in propria intimitate. Sunt de parere ca, preponderent la barbatii cu exces de pilozitate sau la cei care doresc sa razbata pe podiumuri la diverse prezentari de moda, caci acestea sunt cele mai frecvente situatii in care acestia vad epilarea ca pe un mijloc de eliberare, probabil, a unui stres cotidian opresant, aceasta constituie cea mai oportuna varianta.

Desi sexul barbatesc reprezinta o exceptie de la regula atunci cand aducem in discutie o tema, de altfel, controversata in viziunea pur subiectiva a barbatilor, intrucat nu putem atribui acestui concept valente pozitive, nu-l putem socoti ca o necesitate, el este in egala masura, parte a majoritatii. Pentru ca indiferent de perceptii si mentalitati, trebuie sa-i recunoastem intrebuintarile benefice. O mica afirmatie cred ca este absolut necesara aspectelor dezbatute in aceste anterioare relatari si opinii, si anume, foarte important (!), este necesar sa intelegem ca aceste probleme nu se rezolva prin sedinte regulate la solar ori momente indelung prelungite pe malul marii, la soare, fiindca intre impulsul luminos folosit, invocat, daca vreti, in aceste situatii, si energia luminoasa din celalalt caz, exista o diferenta majora. Chiar nu e acelasi lucru!

Pe de alta parte, tin sa admit ca trebuinta unui aparat Silk'n SensEpil, la baza caruia sta principiul IPL amintit in introducerea acestor discutii, este evidenta din mai multe perpective. Pe de o parte, epilarea este cu adevarat definitiva, nelasand urma unor actiuni de epilare vizibile, si reduce consistent posibilitatea reaparitiei firelor de par in zonele cu pricina. Pe de alta parte, pielea ramane catifelata, iar nu aspra ca in cazul altor aparate, fara iritatii sau reactii adverse la nivelul tegumentului ca urmare a caldurii generate de impulsul luminos. Este o optiune ieftina in comparitie cu alte produse si, mai ales, calitatea serviciilor oferite nu reflecta valoarea reala a aparatului, pretul fiind aproape infim in ceea ce priveste calitatea si efectele. Iar daca acestea pot parea caracteristici generale ale tehnologiei IPL, atunci mai trebuie sa va spun ca suprafata de emitere a semnalului luminos este considerabil mai mare, de aceea puteti epila zone mai mari intr-un timp relativ scurt cu aparatul Silk'n SensEpil.


In concluzie, chiar daca epilarea nu are un ecou important in randul populatiei, in viziunea unora, aceasta joaca un rol magistral in schimbarea de peisaj al societatii moderne si in decorul tot mai multor anomalii determinate de pilozitate excesiva, identificate la multi oameni.

surse de informare:

P.S. Articol redactat in cadrul competitiei SuperBlog 2014!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu