VISIT ROMANIA

joi, 27 noiembrie 2014

Zugravind cu oja portretul unei domnisoare

Simbol al elegantei si naturaletii, prototipul rafinamentului si inteligentei divine, femeia este blandetea, grandoarea si puritatea intrupate intr-o singura fiinta. Ca barbati, avem macar obligatia de a recunoaste meritele adjudecate cu multa sarguinta si devotament in materie de moda ale acesteia, ca material de uz tehnic si inspirational pentru privirile vigilente si exclusiv critice ale celor amintiti in incipitul filozofic al acestor remarci. Este, pana la urma, o filozofie nedefinita, imprecisa si dificil de controlat si manipulat de ratiunea unui barbat. Pentru ca da, si nu consider ca afirmatiile mele urmatoare au capatat deja valente generice, sunt universal valabile, adesea nu suntem capabili de a catadicsi o intrebuintare anume a articolelor vestimentare, ori a accesoriilor utilizate de sportul feminin in vederea accesorizarii doamnelor si domnisoarelor cu evenimentul propriu-zis.

Intr-adevar, nu prea putem sa intelegem femeile, privitor la mentalitatile sustinute, la ideologiile promovate, la suita de sentimente si stari spirituale (cat mai ales oscilatiile lor), sau chiar la alegerea stilului abordat in infrumusetarea aspectului fizic. Sunt, cu siguranta, un sistem complex si instabil, dar tocmai aceasta este splendoarea situatiei create, tocmai acesta este produsul si pricina legii atractiei pe care ele o exercita asupra noastra. Este adevarat ca nu poti cunoaste o fata decat in clipa in care esti familiar cu universul ei launtric si ai reusit sa-ti cladesti un camin in cele mai ascunse cotloane (sau poate nici intr-un asa fel) ale sufletului ei, insa nu putem contesta faptul ca primul aspect studiat la aceasta este aspectul fizic, primul contact este contactul vizual, iar prima impresie este influentata cu preponderenta de aspectul estetic al persoanei. Dar, deseori, nu intram in profunzimea situatiei, ci ne limitam la un flirt de priviri de cateva secunde sau minute.

Dincolo de imbracaminte, un barbat se arata interesat de accesoriile vestimentare, a carei categorie putem sustine ca apartine si manichiura, avand ca unealta de interes comun oja. Pana la urma, aceasta este o piesa fundamentala, intrucat constituie esenta viziunii artistice interioare a femeii. Ai posibilitatea de a deslusi un detaliu semnificativ privitor la personalitatea, caracterul personajului prezentat de circumstante ochilor tai curiosi. Efervescenta, spiritul artistic debordant, senzualitatea, ingeniozitatea, trairea intensa a unui impas emotional, spiritul sociabil sau intrinsec si multe altele sunt emotii si stari insuflate noua de nuantele alese. Manichiura, mie, personal, mi se pare o modalitate de exprimare a sinelui, imi confera impresia, perceptia potrivit careia deja imi este familiara persoana respectiva. Semnaleaza o ingrijire a propriului corp si o eleganta notorie. Simbolizeaza feminitatea si suavitatea unei femei, este, in speta, o marca a specificului feminin, a finetii si a delicatetii. Este proiectia acesteia in societate. Unor barbati le poate starni intereselui tocmai o ineficienta folosire a ojei sau nefolosire, insa pentru cei mai multi reprezinta piesa de rezistenta. Tot o manichiura de o anumita maniera, imi poate oferi mie un mesaj, o interpretare a gesturilor si gandurilor unei fete. Aceasta, alaturi de mimica, limbajul corporal si inflexiunile vocii sunt glasul launtric, aspirat de crezurile morale si rationale, o informatie. Manichiura este, in fapt, monologul interior al unei doamne care suspina dupa o reactie venita din partea barbateasca. Poate fi factorul perturbator, declansator al unor iubiri sau conflicte amoroase neexprimate.

Pe mine nu ma atrage ori impresioneaza o manichiura stridenta, ci dimpotriva, una slab evidentiata, promitatoare, cu un colorit natural, fiindca pasiunea si dragostea sunt "induse" de lucruri marunte care explica intocmai calitatea sentimentelor sale, demonstreaza farmecul clipelor eterne. Sau poate un lac de unghii incolor din lacurile Farmec collection 2014, caci este un manifest spontan descris in aceeasi nota subtila. Eu asa socotesc. Dar e doar umila mea parere...

P.S. Articol publicat in cadrul competitiei SuperBlog 2014!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu